top of page
Screenshot 2023-12-03 at 7.15_edited.jpg

RAUMA

LIIKKEESSÄ

2022

FIN ENG

Rauma liikkeessä 2022 on lyhyt (30min) 'Dance-U-Mentary' -elokuva, joka kuvaa liikkumista, liikettä ja sen virtaa Raumalla päivien siirtyessä loppukesän vihreydestä syksyn kauniiseen ruskaan. Yhdysvaltalaisen tanssiryhmän Orange Grove Dance (OGD) -projektina toteutettu elokuva on jatkoa ensimmäiselle samannimiselle Rauma liikkeessä -elokuvalle, jonka he kuvasivat RaumArs-residenssissä vuonna 2012.

 

Orange Grove Dancen tanssijat Colette Krogol ja Matt Reeves matkasivat Raumalle, Suomeen vuonna 2012 toteuttamaan laatuaan ensimmäistä Dance-U-Mentary -elokuvaprojektiaan Rauma liikkeessä ja jäivät pysyvästi vaikuttuneiksi raumalaisista ja kaupungista sekä sen syvästi mereen liittyvästä historiasta. RaumArs ry:n ja Finlandia Foundationin tuella he palasivat Suomeen elokuussa 2022 kolmeksi kuukaudeksi dokumentoidakseen jälleen kerran Rauman yhteisöllistä syvyyttä ja rikkautta liikkeen kautta. Sadat paikalliset asukkaat liittyivät tämän ainutlaatuisen tanssiprojektin liiketyöpajoihin ja esityksiin päästäen tanssijat osallisiksi elämäänsä, työhönsä, kotiinsa ja harrastuksiinsa keskustelujen, yhteisten aterioiden ja juhlakutsujen kautta.

 

Tämä monialainen taideteos on luotu yhteistyössä raumalaisten kanssa ja se esittää välähdyksen Raumasta, yhteisöstä ja kulttuurista sekä koreografioidun että luonnollisen liikkeen kautta. Elokuvassa on jälleen varta vasten teokseen sävelletty musiikki, jonka on luonut newyorkilainen säveltäjä Dylan Glatthorn. Hän työskenteli Krogolin ja Reevesin kanssa RaumArsissa elokuun ajan. Yhdessä taiteilijat tutkivat kaupungin maisemia, nähtävyyksiä ja ääniä sekä ohjasivat työpajoja ja esityksiä raumalaisten keskuudessa. 

Tietoa ensi-illasta:

Rauma liikkeessä 2022 saa ensi-iltansa 13.–17.1.2024 Posellissa (Nortamonkatu 12, Rauma), jossa järjestetään tasatunnein esitettäviä näytöksiä ja taiteeseen liittyvää kaupunkilaisia osallistavaa keskustelua. Tapahtumatiedot ja esitysajat löydät osoitteesta www.raumars.org

 

Kaksi tapahtumaa, jotka kannattaa huomioida ohjelmasta:

Lauantaina 13.1.2024 klo 13:00 on Rauma liikkeessä 2022 -elokuvan yleisöensi-ilta, jota seuraa klo 13:30 paneelikeskustelu elokuvan tehneiden taiteilijoiden ja Rauman kaupungin asukkaiden kanssa. Paneelikeskustelun muodossa käytävä dialogi raumalaisten kanssa avaa toivottavasti tunnetta, jonka katsoja dokumentin kautta kokee ja antaa mahdollisuuden punnita taiteen merkitystä laajemminkin osana kaupunkikulttuuria.


Sunnuntaina klo 16:00 esitetään molemmat Rauma liikkeessä 2012 ja Rauma liikkeessä 2022 elokuvat peräkkäin. Tämän jälkeen on lyhyt keskustelu taiteilijoiden kanssa. Maailmanlaajuisestikin poikkeuksellisen 10 vuotta väliin jättävä Rauman tanssillinen dokumentointi antaa oivallisen mahdollisuuden kokea paikkakunnan kehitys niin henkisessä kuin fyysisessäkin muodossa.

RAUMA LIIKKESSAA.png

PRESENTED BY

Raumars-logo_vektoroitu.png
taike_vaaka_v2_valkoinen.png
PAASIKIVENSAATIO_logo_rgb.png
vakkasuomi-logo-teksti.png
Rauma_logot_CMYK_150mm_x_78mm_syvätty_white.png
bottom of page